لرزه گیر لاستیکی تلفیقی از فلز و لاستیک می باشد که بخش فولادی آن برای اتصال و بخش لاستیکی آن وظیفه مهار کردن ارتعاش را دارد . لرزه گیرهای لاستیکی توانایی مهار ارتعاش در دو جهت عمودی و افقی جریان را دارد و به علت انعطاف پذیری لاستیک به راحتی می تواند ارتعاش لوله را دفع کند . توجه شود که لرزه گیر لاستیکی در خط لوله کار گذاشته می شود که می تواند مستقیما به لوله و یا شیرآلات متصل شود.
برای انتخاب لرزه گیر می بایست دما و فشار سیال خود را مد نظر قرار دهید ، برای جلوگیری از آسیب دیدن و کوتاه شدن طول عمر لرزه گیرهای لاستیکی می بایست لرزه گیری را انتخاب کنید که متناسب با شرایط دمایی و فشاری سیال جاری باشد .
1- لرزه گیر مارک زرد متناسب برای دمای 60 درجه سانتی گراد و فشار 10 بار ( اتمسفر ) می باشد . 2- لرزه گیر مارک قرمز متناسب برای دمای 90 درجه سانتی گراد و فشار 10 بار ( اتمسفر ) می باشد . 3- لرزه گیر مارک آبی متناسب برای دمای 60 درجه سانتی گراد و فشار 16 بار ( اتمسفر ) می باشد . 4- لرزه گیر مارک آبی - قرمز متناسب برای دمای 90 درجه سانتی گراد و فشار 16 بار ( اتمسفر ) می باشد .
توجه : دما و فشارهای ذکر شده در بالا در حالت ماکزیمم می باشد و دما و فشار نباید از اعداد گفته شده تجاوز کند . انتخاب غیر صحیح نوع لرزه گیر می تواند باعث آسیب رساندن به لاستیک لرزه گیر شود.
لرزه گیرهای شرکت ارتعاشات صنعتی ایران همگی به صورت فلنج دار می باشند و برای اتصال آنها به لوله ، شیرآلات و ... می بایست از فلنج استفاده کرد . لیست قیمت فلنج آهنی جوشی .
براي اینکه از نحوه نصب لرزه گیر مطلع شویم ، بايد مواردي كه در ذيل ميآيند را رعايت نمود:
این موارد از قوانین نحوه نصب لرزه گیر بوده که با رعایت این موارد می توان طول عمر و راندمان لرزه گیر را بالا برد ، پس در ادامه نحوه نصب لرزه گیر را مرور می کنیم .
1. لطفاً در هنگام نصب ، نقشه قطعات را در دست داشته باشيد.
2. از هم راستا بودن سوراخهاي فلنجهاي نصب شده در خط لوله اطمينان حاصل نماييد. در هنگام نصب به هيچ عنوان اتصالات نبايد تحت پيچش قرار بگيرند.
3. فلنجهاي خط لوله بايد كاملاً تراز باشند، در غير اينصورت اتصال در هنگام نصب تحت تنش قرار گرفته و از عمر مفيد آن كاسته ميشود.
4. قبل از نصب قطعات بايد نسبت به آببندي بودن سطح فلنجهايي كه روبروي هم قرار ميگيرند اطمينان حاصل نمود. در صورت وجود لبههاي تيز و برنده در سطح تماس فلنج با لرزهگير و يا وجود پليسه و خال جوش، استفاده از اين قطعات ممنوع بوده و امكان تخريب سطوح صاف اتصالات وجود خواهد داشت. قبل از نصب از تميز بودن سطوح فلنجها و عدم وجود لبههاي تيز و برنده اطمينان حاصل كنيد.
5. جهت سهولت در جا انداختن لرزهگير در بين فلنجها ميتوانيد از مخلوط آب و مايع ظرفشويي معمولي استفاده نماييد.
6. براي اطمينان از عدم نشتي، يك هفته بعد از نصب دوباره نسبت به آچاركشي اتصال اقدام كنيد.
7. از تماس اشياء تيز و برنده با اتصالات اجتناب كنيد.
8. براي جابجايي اتصالات بزرگ از تسمههاي پارچهاي استفاده كنيد. استفاده از كابلهاي فولادي و زنجير ميتواند باعث آسيب به اتصالات شود.
9. سطح اتصالات نبايد به هيچ عنوان جهت آببندي با گريس و مواد نفتي مشابه آغشته گردد.
10. به تناسب فضاي كاركرد قطعات انعطاف پذير توجه نمائيد: بكارگيري اتصالات انعطاف پذير در فضائي كه بزرگتر از طول قطعه باشد باعث كشيدگي طولي در قطعه شده كه در نهايت منجر به خارج شدن لبه قسمت لاستيكي از شيار فلنج مي گردد.
11. فاصله فلنج تا فلنج در سايت و طول لرزهگير بايد با يكديگر مطابقت داشته باشد. حداكثر مقدار مجاز كشش و فشردگي در قطعه بسته به نوع اتصال متفاوت ميباشد و بايد از كارشناسان شركت استعلام گردد.
12. در صورت امكان ، قطعات بايد طوري در سيستم نصب گردند كه پلاك مشخصات و تاريخ توليد آنها كاملاَ قابل رؤيت باشد.
13. بايد دقت شود كه قسمتي از پيچ كه از مهره خارج ميشود با بدنه لرزهگير تماس پيدا نكند
14. پيچها را بطور كامل و سرتاسر ببنديد. براي محكم كردن پيچها حتماً از سيستم قطري استفاده گردد.
15. قسمت لاستيكي قطعه به هيچ عنوان نبايد رنگ شود.
16. در هنگام جوشكاري و برش كه به هر منظوري انجام شود، قسمت لاستيكي بايد در مقابل گرما محافظت گردد و حتيالامكان از خط جدا شود.
17. اين قطعات بايد از تابش دائمي گرماي بالاي 90 درجه سانتيگراد محافظت شده و در صورت نياز بايد از انواع ضد حريق آنها استفاده نمود.
18. براي حمل اتصالات از قلابهاي مخصوصي كه روي فلنجها قرار داده شده استفاده كنيد.
19. پيچهاي مهارهاي اتصالات را نبايد به هيچ عنوان و تحت هيچ شرايط باز نمود. جهت اطمينان از عدم حركت آنها بعد از نصب بايد با يك خال جوش آنها را روي پيچ مربوطه فيكس نمود تا در صورت وجود لرزشهاي احتمالي شل نشوند. در اين صورت بايد نكات ذكر شده در آيتم 10 به دقت رعايت شود.
20. در صورتي كه پايههاي مهار به صورت جداگانه ارائه شده باشند نحوه نصب به شكلی می باشدکه دقت كنيد كه اين پايهها بايد پشت فلنج روبرو قرار گيرند.
21. براي نصب قطعات لاستيكي روتين (سايز پايين) مي بايستي به نحوه قرار گيري قطعات پلاستيكي زرد رنگ كه جهت جلوگيري از فشردگي بيش از حد مي باشد دقت شود.
موارد ذکر شده از مواردی می باشد که به عنوان نحوه نصب لرزه گیر بیان می شود ، با رعایت نحوه نصب لرزه گیرها می توان از اسیب دیدن آن جلوگیری نمود .
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!